October 4, 2023
PDRM telah mengumumkan diskaun 50% saman trafik pada 30 Julai 2022 bersempena dengan Hari Polis ke-215 bagi tahun 2022. Walau bagaimanapun pengurangan saman itu hanya ditawarkan di menerusi program Road March 2022 yang bakal berlangsung di Dataran Merdeka dari jam 9 pagi hingga 6 petang pada 30 Julai ini. Diskaun Saman 50% Diskaun saman yang ditawarkan ini tidak melibatkan semua jenis saman trafik, sebaliknya hanya melibatkan saman-saman terpilih sahaja seperti program diskaun saman sebelum ini. Berikut merupakan antara jenis saman-saman yang dikecualikan daripada menerima diskaun: Saman membabitkan kemalangan Saman berstatus waran tangkap Saman memotong di garisan berkembar Saman tidak mematuhi lampu isyarat merah Saman memotong secara bahaya/potong barisan Saman menggunakan lorong kecemasan Kesalahan yang dikategorikan tidak boleh kompaun (NC) Saman berstatus perbicaraan Saman kesalahan berkaitan kenderaan berat Saman ubah suai ekzos kenderaan  Selain dikaun saman trafik 50%, program Road March 2022 juga bakal menyajikan pengunjung dengan aktiviti menarik dari PDRM pameran asset-aset PDRM, persembahan motosikal PDRM, persembahan dari Unit Payung Terjun 69 Komando dan banyak lagi.

PDRM telah mengumumkan diskaun 50% saman trafik pada 30 Julai 2022 bersempena dengan Hari Polis ke-215 bagi tahun 2022.

Walau bagaimanapun pengurangan saman itu hanya ditawarkan di menerusi program Road March 2022 yang bakal berlangsung di Dataran Merdeka dari jam 9 pagi hingga 6 petang pada 30 Julai ini.

Diskaun Saman 50%

Diskaun saman yang ditawarkan ini tidak melibatkan semua jenis saman trafik, sebaliknya hanya melibatkan saman-saman terpilih sahaja seperti program diskaun saman sebelum ini.

Berikut merupakan antara jenis saman-saman yang dikecualikan daripada menerima diskaun:

Saman membabitkan kemalangan
Saman berstatus waran tangkap
Saman memotong di garisan berkembar
Saman tidak mematuhi lampu isyarat merah
Saman memotong secara bahaya/potong barisan
Saman menggunakan lorong kecemasan
Kesalahan yang dikategorikan tidak boleh kompaun (NC)
Saman berstatus perbicaraan
Saman kesalahan berkaitan kenderaan berat
Saman ubah suai ekzos kenderaan

 Selain dikaun saman trafik 50%, program Road March 2022 juga bakal menyajikan pengunjung dengan aktiviti menarik dari PDRM pameran asset-aset PDRM, persembahan motosikal PDRM, persembahan dari Unit Payung Terjun 69 Komando dan banyak lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Language