March 24, 2023
Nampak gayanya, hayat Mitsubishi Triton generasi sedia ada di Malaysia sudah hampir tamat apabila model generasi baharu Triton ini dikesan sedang melakukan ujian jalan raya di Thailand. Mitsubishi Triton 2023 dikesan di Thailand Selepas dikesan beberapa kali di Eropah, trak pikap serba baharu Mitsubishi kini dijumpai di Thailand buat pertama kalinya. Berdasarkan gambar awal, trak pikap yang dimaksudkan hampir kelihatan seperti yang pertama dikesan beberapa bulan lalu di eropah. Walaupun penyamaran masih menyembunyikan sebahagian besar kenderaan, jelas bahawa ia mendapat lampu LED yang sama dan gril hadapan yang besar. Seperti Triton semasa, rekaan bahagian tingkap penduduk belakang telah dibawa masuk ke model generasi akan datang. Selain itu, garisan fender dan lipatan sisi yang menonjol juga kelihatan seakan-akan diilhamkan oleh Nissan Navara. Ini tidak mengejutkan kerana Nissan telah mengumumkan pada tahun 2020 bahawa kedua-dua Navara dan Triton generasi akan datang akan berkongsi platform yang sama. Bukan sahaja kedua-dua trak akan berkongsi platform yang sama, tetapi mereka juga berkemungkinan mempunyai komponen casis yang serupa, pilihan rangkaian kuasa, serta sistem suspensi. Ini telah disahkan secara rasmi oleh Pengarah, Pegawai Perwakilan dan Ketua Pegawai Operasi Nissan Motor Co. Ltd., Ashwani Gupta. Dengan trak pikap serba baharu sedang diuji di Thailand, ini bermakna Mitsubishi sudah pun bersiap sedia untuk penampilan sulungnya tidak lama lagi. Ketika ini, Mitsubishi ditawarkan dalam 7 pilihan varian di Malaysia seperti: Mitsubishi Triton Quest MT 4x2: RM81,390 Mitsubishi Triton MT 4x4: RM103,200 Mitsubishi Triton A/T 4x4: RM107,990 Mitsubishi Triton M/T Premium 4x4: RM116,200 Mitsubishi Triton A/T Premium 4x4: RM126,900 Mitsubishi Triton Phantom Plus Edition 4x4 (edisi terhad): RM139,700 Mitsubishi Triton Athlete 4x4: RM146,600   *Kredit foto: autoindustriya

Nampak gayanya, hayat Mitsubishi Triton generasi sedia ada di Malaysia sudah hampir tamat apabila model generasi baharu Triton ini dikesan sedang melakukan ujian jalan raya di Thailand.

Mitsubishi Triton 2023 dikesan di Thailand

Selepas dikesan beberapa kali di Eropah, trak pikap serba baharu Mitsubishi kini dijumpai di Thailand buat pertama kalinya.

Berdasarkan gambar awal, trak pikap yang dimaksudkan hampir kelihatan seperti yang pertama dikesan beberapa bulan lalu di eropah. Walaupun penyamaran masih menyembunyikan sebahagian besar kenderaan, jelas bahawa ia mendapat lampu LED yang sama dan gril hadapan yang besar.

Seperti Triton semasa, rekaan bahagian tingkap penduduk belakang telah dibawa masuk ke model generasi akan datang. Selain itu, garisan fender dan lipatan sisi yang menonjol juga kelihatan seakan-akan diilhamkan oleh Nissan Navara.

Ini tidak mengejutkan kerana Nissan telah mengumumkan pada tahun 2020 bahawa kedua-dua Navara dan Triton generasi akan datang akan berkongsi platform yang sama.

Bukan sahaja kedua-dua trak akan berkongsi platform yang sama, tetapi mereka juga berkemungkinan mempunyai komponen casis yang serupa, pilihan rangkaian kuasa, serta sistem suspensi. Ini telah disahkan secara rasmi oleh Pengarah, Pegawai Perwakilan dan Ketua Pegawai Operasi Nissan Motor Co. Ltd., Ashwani Gupta.

Dengan trak pikap serba baharu sedang diuji di Thailand, ini bermakna Mitsubishi sudah pun bersiap sedia untuk penampilan sulungnya tidak lama lagi. Ketika ini, Mitsubishi ditawarkan dalam 7 pilihan varian di Malaysia seperti:

Mitsubishi Triton Quest MT 4×2: RM81,390
Mitsubishi Triton MT 4×4: RM103,200
Mitsubishi Triton A/T 4×4: RM107,990
Mitsubishi Triton M/T Premium 4×4: RM116,200
Mitsubishi Triton A/T Premium 4×4: RM126,900
Mitsubishi Triton Phantom Plus Edition 4×4 (edisi terhad): RM139,700
Mitsubishi Triton Athlete 4×4: RM146,600

 

*Kredit foto: autoindustriya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Generated by Feedzy
Language