September 27, 2022
Setelah spyshot demi spyshot, akhirnya maklumat terbaru mengenai Proton Saga MC2 (Minor Change 2) atau versi facelift kini tersebar! Maklumat yang tersebar itu menunjukkan spesifikasi Proton Saga MC2 mengikut varian serta beberapa penambahbaikan lain pada kereta ini. Apa Yang Baru? Keyless entry Push-start button Leave car reminder Cermin sisi auto-fold Panel sistem kawalan pendingin hawa Rim aloi 15-inci rekaan baharu Paparan meter baharu Logo Proton baharu Selain itu, Proton Saga MC2 ini juga akan hadir dengan empat pilihan varian seperti: 1.3L Standard MT 1.3L Standard AT 1.3L Premium AT 1.3L Premium S AT Sebelum ini, Saga hanya ditawarkan dalam tiga pilihan varian tanpa Premium S. Namun melihat pada varian yang ditawarkan, sudah tentu tiada perubahan dari segi enjin dan kuasa Proton Saga MC2 ini. Proton Saga menggunakan enjin 1.3L empat silinder NA yang menghasilkan 95 PS dan 120 Nm tork yang dipacukan ke roda hadapan. Pilihan transmisi yang ditawarkan pula adalah 5-kelajuan manual atau 4-kelajuan automatik. Varian 1.3L Standard MT Transmisi 5-kelajuan manual Indikator Eco Logo Proton baharu Rim besi 14-inci (dengan penutup luar) Bampar mengikut warna badan Lampu halogen Cermin sisi dengan signal Pembuka but kawalan jauh Unit kawalan penyaman udara Pemain audio standard Dua pembesar suara 1 unit slot USB Penapis kabin N95 ABS/EBD//BA/HHA Dua beg udara SRS ISOFIX dan top tether Varian 1.3L Standard AT (tambahan dari Standard MT) Transmisi 4-kelajuan automatik Rim aloi 14-inci Lampu bumbung Pemaut tangan di bahagian depan dan belakang 3 unit slot USB ESC/TC/HHA Varian 1.3L Premium AT (tambahan dari Standard AT) Rim aloi 15-inci Lampu siang LED (DRL) Unit infohibur dengan paparan terapung 7-inci Butang kawalan pada stereng Lampu di bahagian but belakang Empat pembesar suara Kamera undur Penderia parkir hadapan Varian 1.3L Premium S AT (varian baharu) Cermin sisi auto lipat Kemasan pintu but belakang dengan suis pembuka Skirt sisi Rim aloi 15-inci Skirt bampar hadapan Panel meter baharu Stereng balutan kulit Balutan tempat duduk separa kulit Push-start button Keyless entry Lampu interior dengan fungsi auto malap Interior hitam Buat masa ini, segala perincian lanjut lain mengenai Saga MC2 serta tarikh pelancarannya masih belum diumumkan oleh pihak Proton. Nantikan!

Setelah spyshot demi spyshot, akhirnya maklumat terbaru mengenai Proton Saga MC2 (Minor Change 2) atau versi facelift kini tersebar!

Maklumat yang tersebar itu menunjukkan spesifikasi Proton Saga MC2 mengikut varian serta beberapa penambahbaikan lain pada kereta ini.

Apa Yang Baru?

Keyless entry

Push-start button

Leave car reminder

Cermin sisi auto-fold

Panel sistem kawalan pendingin hawa

Rim aloi 15-inci rekaan baharu

Paparan meter baharu

Logo Proton baharu

Selain itu, Proton Saga MC2 ini juga akan hadir dengan empat pilihan varian seperti:

1.3L Standard MT

1.3L Standard AT

1.3L Premium AT

1.3L Premium S AT

Sebelum ini, Saga hanya ditawarkan dalam tiga pilihan varian tanpa Premium S. Namun melihat pada varian yang ditawarkan, sudah tentu tiada perubahan dari segi enjin dan kuasa Proton Saga MC2 ini.

Proton Saga menggunakan enjin 1.3L empat silinder NA yang menghasilkan 95 PS dan 120 Nm tork yang dipacukan ke roda hadapan. Pilihan transmisi yang ditawarkan pula adalah 5-kelajuan manual atau 4-kelajuan automatik.

Varian 1.3L Standard MT

Transmisi 5-kelajuan manual

Indikator Eco

Logo Proton baharu

Rim besi 14-inci (dengan penutup luar)

Bampar mengikut warna badan

Lampu halogen

Cermin sisi dengan signal

Pembuka but kawalan jauh

Unit kawalan penyaman udara

Pemain audio standard

Dua pembesar suara

1 unit slot USB

Penapis kabin N95

ABS/EBD//BA/HHA

Dua beg udara SRS

ISOFIX dan top tether

Varian 1.3L Standard AT (tambahan dari Standard MT)

Transmisi 4-kelajuan automatik

Rim aloi 14-inci

Lampu bumbung

Pemaut tangan di bahagian depan dan belakang

3 unit slot USB

ESC/TC/HHA

Varian 1.3L Premium AT (tambahan dari Standard AT)

Rim aloi 15-inci

Lampu siang LED (DRL)

Unit infohibur dengan paparan terapung 7-inci

Butang kawalan pada stereng

Lampu di bahagian but belakang

Empat pembesar suara

Kamera undur

Penderia parkir hadapan

Varian 1.3L Premium S AT (varian baharu)

Cermin sisi auto lipat

Kemasan pintu but belakang dengan suis pembuka

Skirt sisi

Rim aloi 15-inci

Skirt bampar hadapan

Panel meter baharu

Stereng balutan kulit

Balutan tempat duduk separa kulit

Push-start button

Keyless entry
Lampu interior dengan fungsi auto malap
Interior hitam

Buat masa ini, segala perincian lanjut lain mengenai Saga MC2 serta tarikh pelancarannya masih belum diumumkan oleh pihak Proton. Nantikan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Generated by Feedzy
Language